Veelgestelde vragen

Wanneer u in een situatie terecht komt waarbij een opvangkind (blijvend) letsel heeft opgelopen is de kans aanwezig dat u te maken krijgt met een juridisch geschil. De rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat u deskundige juridische hulp en ondersteuning krijgt.

Het is mogelijk de premie per maand te betalen. Er is dan een toeslag van € 1,82 per maand van toepassing. Dat geldt ook voor de termijnen kwartaal en half jaar.

Nee, u ontvangt de polis per e-mail. U krijgt de beschikking over een digitale polismap waarmee u o.a. de polisgegevens, voorwaarden en premie-incasso’s via internet kunt inzien en eventueel kan printen.

De polis heeft een looptijd van 1 jaar. Na 1 jaar wordt de verzekering stilzwijgend verlengd en kan dan per maand worden opgezegd. U zit dus nooit aan een lange contractduur vast.

Omdat de gastouderverzekering maatwerk is moet de polis handmatig worden opgemaakt. Houd u rekening met een periode van zo’n 2 weken.

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag uw mail te beantwoorden.

Ja zeker, naast onze lage premies kunnen wij vrijwel alle verzekeringen in 1 pakket onderbrengen. Wel zo gemakkelijk en overzichtelijk. Daarnaast kunt u ook nog profiteren van maximaal 10% extra pakketkorting. Wilt u een offerte? Dat kan, u kunt een kopie van uw huidige polisbladen naar ons mailen. Wij maken dan een voorstel op maat voor u.

Dat is eenvoudig, o.a.:

  • polis speciaal ontwikkeld voor de gastouderbranche
  • meest uitgebreide polisdekking
  • alles gaat (kan) digitaal. U heeft o.a. een eigen digitale polismap
  • korte lijnen, snel bericht
  • lage premie
  • mogelijkheid om uw overige bedrijfsverzekeringen ook in het pakket onder te brengen

De NVWA-inspecteur heeft aangegeven dat opvangkinderen van gastouders (in ieder geval voorlopig) geen gebruik mogen maken van speeltoestellen die niet voldoen aan de WAS. Dit is bekrachtigd door de rechter. Dat betekent dat er helemaal geen sprake kan zijn van gebruik van de speeltoestellen (die niet goedgekeurd zijn door de inspectie) met toestemming.

Als je als gastouder toestemming geeft voor het gebruik van een speeltoestel welke niet aan de WAS voldoet (dus niet is gekeurd) dan ben je als gastouder in overtreding van de wet. Er is dan in principe ook geen dekking onder de Aansprakelijkheidsverzekering (AVB).